VOCAL RETREAT

CANARIAS

Een week zingen in de zon op Gran Canaria

Een zang retraite op een van de Canarische Eilanden in Spanje in het plaatsje Puerto de las Nieves.

Stel je voor: op zondag kom je aan in het pittoreske vissersdorpje Puerto de las Nieves. Je loopt El Cabo binnen en ontmoet de mensen met wie je gaat zingen deze week. Je brengt je spullen naar je kamer, doet even een dutje of verkent het dorp, om daarna aan te schuiven aan het welkomstdiner op het dakterras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de zonsondergang.
Lees hier meer over de locatie.

Van maandag t/m vrijdag zijn we volop aan het zingen, maar heb je ook voldoende tijd om naar het strand te gaan, te hiken of te snorkelen, een boekje te lezen of heerlijk te eten in een van de vele restaurantjes die de haven rijk is. Zaterdag is het helaas weer tijd om je koffer in te pakken en naar huis te gaan.

Gedurende de week krijg je koorrepetities en zanglessen, zowel individueel als in een groep. Zo is er genoeg afwisseling tussen het ontwikkelen van je zangtechniek en lekker samen zingen. Natuurlijk wordt er ook opgetreden. Er zijn open mic momenten en we sluiten de week af met een openbaar optreden waarin we zowel het geleerde koorrepertoire als solo’s ten gehore brengen.
Lees hier meer over wat je kunt verwachten.

Wie wil dat nou niet? Zingen én vakantie (een zingvakantie!) in de zon!

Vocal Retreat Gran Canaria

Wat kun je verwachten?

  • Ongeveer 20 uur zingen onder leiding van een professionele zangcoach / koordirigent
  • Verblijf in privé kamer met eigen badkamer in een voormalig hotel, op loopafstand van het strand en de natuurlijke zwembaden
  • 6x ontbijt + lunch, inclusief drankjes
  • 1x welkomst-diner
  • Onbeperkt koffie en thee

Voor wie?

Amateurzangers die graag zingen in de zon

Deze eerste editie van de Vocal Retreat is gericht op amateurzangers. Dus zangers (en zangeressen) die bijvoorbeeld al in een koor zingen, zangles hebben, in een bandje zingen, of het gewoon leuk vinden om te zingen en dat graag een week in de zon komen doen. Er zal vooral lichte muziek (dus pop, jazz, musical etc.) gezongen worden.

Kim Nijs

Oprichter, zangdocent en koordirigent

Omdat Kim gek is op zon, zee en zingen, heeft zij besloten deze drie met elkaar te combineren en deze Vocal Retreat te gaan organiseren. Kim is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Docent Muziek van Codarts in Rotterdam en heeft daarna de opleiding Dirigent Licht Vocaal gevolgd. Ze geeft al jaren zanglessen, heeft meerdere pop- en jazzkoren gedirigeerd en de zangcoaching bij verschillende muziektheaterproducties verzorgd. Meer info kun je vinden op:

www.kimnijs.nl

Locatie: Puerto de las Nieves

Je verblijft in het voormalige hotel El Cabo in Puerto de las Nieves. Puerto de las Nieves is een schattig vissersdorpje in de gemeente Agaete, gesitueerd aan de noordwestelijke kust van Gran Canaria. Naast een strand en haven met leuke restaurantjes, heeft het plaatsje ook de zo kenmerkende “piscinas naturales” die Gran Canaria rijk is. Op dit Spaanse eiland voor de kust van Marokko is het eigenlijk altijd zomer; in november ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 18 en 22 graden.

In El Cabo heb je de beschikking over een privé-kamer met eigen badkamer. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke keuken / woonkamer en beschikt deze locatie over een dakterras met een fantastisch uitzicht op de kliffen en de oceaan. Als het helder weer is, kun je zelfs de berg Teide zien die op het naastgelegen eiland Tenerife ligt!

De ideale locatie voor een zangvakantie in Spanje!

Aanmelden

Op dit moment staat er nog geen nieuwe Vocal Retreat gepland en is het niet mogelijk je aan te melden. Houd de website en instagram in de gaten voor meer informatie! Je kan ook een e-mail sturen aan info@vocalretreat.nl om de nieuwsbrief te ontvangen. 

Contact

Voor meer informatie, neem contact op met:

info@vocalretreat.nl 

Volg Vocal Retreat Gran Canaria ook op instagram: 

@vocal_retreat_canarias

Op deze website zijn foto’s gebruikt van: RePeople, Marian Chinciusan, Handy Tims en Kim Nijs